SOCIAL MEDIA

tiistai 2. tammikuuta 2018

KOIRAKODIN SISUSTUS

Mukavaa ensimmäistä viikkoa tälle vuotta. Mun ajatukset on jo hieman maaliskuussa. Ei siksi että kevät tulloo, vaan meille tulee se ihana villakoiravauva silloin! Jos kaikki menee hyvin, niin meillä vipeltäisi jatkossa kaksi villispöksyä joista inspiroituneena halusin kertoa omat vinkkini lemmikkikodin sisustamiseen. Kaikkein tärkeintä on tietenkin kestävyys kalusteissa ja turvallinen ympäristö ylipäätään. Mutta keskittyen nyt niihin pieniin yksityiskohtiin kotona:  

LATTIA


KUVA: MATTOSHOP.FI


Se on sellainen mikä voi  äkkiä mennä pilalle jo pienemmällä sessulla kotona. Jos mahdollista, niin suosittelen valikoimaan lattiaksi sellaisen joka kestää päivittäin teräviä kynsiä ravaamassa sillä. Jos vaikuttaminen lattiamateriaaliin ei ole mahdollista niin suosittelen panostamaan hyvään eteisen mattoon ( se saisi imaista enimmät kosteudet ja kurat tassuista ). Kodin muut matot kannattaa pitää lyhytnukkaisina, jotka helpottavat näkemään työnjäljen ja ovat muutenkin helpompia pitää puhtaana. 

LELUJEN SÄILYTYSMeillä lelujen säilytyksenä toimii ennen petinä toiminut rottinkinen vuode. Mikä ei missään nimessä ole käytännöllinen vinkki. Koira saa tämän milloin tahansa revittyä rikki tosi helposti ja se hankittiinkin ainoastaan visuaalisista syistä aikoinaan meille. Onneksi Hilkka ei ole kokenut tarvetta repiä sitä hampaillaan, joten se on säilynyt ehjänä meillä kokoajan. Säilytysratkaisulla pystyy vaikuttamaan paljon yleisilmeeseen kotona. 


RUOKAKUPIT


KUVA: MUSTI JA MIRRI 

Silloin pentuhuuruissa tuli ostettua vaikka miten suloisia koirankuppiloisia ja nyt jälkikäteen ajateltuna suosisin itse tällaista kahden kärpäsen iskevää kuppia. Jokatapauksessa koirankupeilla saat kotiisi tarvittaessa vaikka väriä enemmän vaatimattomalla otteella. KOIRANPETI

On pelkkä vitsi meillä. Minullahan oli suuret visiot sen suhteen missä Hilkka nukkuisi. Sille oli jopa oma huone sitä varten ja missään nimessä makuuhuoneeseen se ei tulisi koska allergisena en halunnut ottaa riskiä. Sille hankittiin aikaisemmin esitelty ( nykyään lelukorina toimiva ) rottinkipeti ja toiseksi vuoteeksi tällainen musta jättityyny. Hilkka aloitti nukkumisen meidän keskellä heti kun jaksoi hypätä sänkyyn. SÄILYTYS

Ja mitä siihen tulee. Ihan vain mukavampaa on panostaa kaiken muun mahdollisen säilyttämiseen. Naksut, karstat, shampoot yms. Minun on tästä tekopyhää kirjoittaa, koska ei olla vielä laitettu Hilkan tarvikkeita ruotuun kaappien sisällä. Mutta aikomuksena on suosia tämäntyylisiä: Eli selkeitä ja käytännöllisiä säilytysratkaisuja kaappien sisällä.


KUVA: MUSTI JA MIRRI 

4 kommenttia :

 1. Voi mikä ihana villakoira sieltä kurkistelee. Meillä on aikoinaan ollut musta villis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin. Voi miten ihana kuulla, tiedät sitten mistä puhun kun on kyse villisrakkaudesta <3

   Poista
 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :) Meiltä löytyy kaksi mustaa villistä. Toy- ja kääpiövillis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Toivon tosiaan että uusi perheenjäsen tulisi myös. Olet tehnyt loistavan valinnan koiranrodun suhteen <3

   Poista

Kiitoksia kommentista :-)