SOCIAL MEDIA

lauantai 9. joulukuuta 2017

MILTÄ MEIDÄN TONTTI NÄYTTÄÄ? OSA 1

Ystävättäreni ehdotti minulle yksi päivä, että tekisin postauksen meidän kodin pihapiiristä ja asumisesta ylipäätään maaseudulla. Näytän aina vihreää valoa postaustoiveille ja olenkin loppujen lopuksi todella vähän tehnyt postauksia meidän kodin pihamaasta ja nyt olisi hyvä hetki esitellä meidän talvipuutarhaa. Olen jotenkin hieman hävennyt meidän keskeneräistä pihaa kesäisin ja sitä kun en saa siellä yleensä juuri mitään aikaan, mutta näin talvella  sitä on ilo esitellä kun villiintynyt luonnon oma puutarha ei näy liikaa. Jotta postauksesta ei tulisi liian pitkä, päätin jakaa sen kahteen osaan. 


YLÄ & ALAPIHAMAA


Eli meidän tontti on lievästi rinteinen ja ylipäätään tämä seutu missä asutaan on mäkistä seutua. Tänne tulee lumi ensimmäisenä ja se sulaa viimeisenä pois. En koskaan unohda sitä kesää kun takapihalta löytyi vielä lunta kesäkuussa. Alapihalla meillä on autotalli jonka yhteydessä myös puuliiteri. Puut hankimme K:n suvun metsistä tai välillä yksityiseltä kotiinkuljetettuna. Alapihalle autoja mahtuu hyvin kolme, maksimissaan ehkä viisi. Kun kävellään kohti yläpihaa, menemme puisia portaita pitkin, ennen niiden tilalla olivat kiviportaat jotka päivitettiin tähän hetkeen viime kesänä. Ensimmäisenä katse osuu yleensä itse taloon.

VINO SÄHKÖPYLVÄS 


Vihasin sitä, nykyään inhoan. Olen suht.sujut sen kanssa nyt ja olen ajatellut että olkoot. Ennen mietin tosissani monta kertaa, että soitan sähköfirmaan ja vaadin sen oikaisua/siirtoa vaikka omakustanteisesti. Nykyään keksin parille tonnille muutakin käyttöä ja pylväs lähtee sitten kun ollaan voitettu lotossa tai kun kaikki muut on hoidettu pois alta. Vino pylväs sijaitsee alapihalla heti ensimmäisenä silmien edessä kotiin tullessa. 


TALO


89-90 rakennettu puutalo jonka ostimme reilu kolme vuotta sitten. Vasemmalta puolelta löytyy avoterassi ja rakastan sen leveitä rappusia. Ne tuovat avaran näkymän ja ovat todella kivat koristella kesä ja syksy aikaan kukilla ja kynttilöillä.  Terassin puhtaana pito ei ole kivaa. Terassilta päästään kodinhoitohuoneeseen ja toisesta ovesta verstaaseen mikä on miehen valtakunta. Sinne kysyn luvan ja paikan jopa kukkaruukuille. 
Oikealla puolella etunäkymää on meidän pääovi mistä kuljetaan itse yleensä sisälle. Vieraat monesti käyttävät terassin puoleista ovea mikä on ihan fine nykyään. Ennen olin tarkkatäti siitä että sitä kautta ei kuljettaisi koska kodinhoitohuone ei toivota tervetulleeksi niin kivasti sisään astuvaa kuin pääovi eteisnäkymällään. Olen rennompi nykyään. Etuovelta löytyy pieni kuisti ja betoniset portaat jotka pitäisi uusia puiseksi jo pelkän yhtenäisyyden vuoksi. Samalla olisi kiva hieman laajentaa kuistia isommaksi. Siinäpä vähän infoa meidän tontista, seuraavalla kerralla asian suhteen käydään läpi tontin yksityiskohdat, mahdolliset piharakennukset ja takapiha.

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)