SOCIAL MEDIA

keskiviikko 30. elokuuta 2017

OMAKOTITALO ASUMISEN PLUSSAT & MIINUKSET

Olenkohan koskaan käsitellyt yleisesti meidän asumista täällä maalla? En ehkä, mutta uskon että teksteistäni on huokunut pääosin tyytyväisyys landella asumiseen. Esittelen nyt isoimmat plussat ja miinukset omakotitalo asumiseen ja maaseutuun. 


NIIN HYVÄÄ..

- OMA PIHA JA OMA LUPA. On jotenkin ihan huippua toisinaan havahtua siihen, että minä voin tosiaan vaikka klo 02:00 alkaa yöllä imuroimaan jos siltä tuntuu koska naapurit ei sitä kuule, eikä järjestyssäännöt kiellä. Tämä tietenkään ei kaikkialla ole mahdollista.. 

- HUOLTOTYÖT. Mattojen pesu & tamppaukset, auton pesu, auton renkaiden vaihto tai huoltotyöt. Nämä voit näppärästi tehdä omakotitalon pihalla koska yleensä tilaa enemmän on, eikä tarvitse lähteä esimerkiksi rappukäytävään roudaamaan mattoja kerrostalossa asuessani. Kevyempää lompakolle siis.  

- TILA. Pihalta löytyy jokaiselle paikkansa, miehelle, mulle ja koiralle. Sisällä sama juttu. Säilytystilaa tavaroille löytyy myös enemmän sisältä ja ulkorakennuksista. Helpompi pitää tavarat siis järjestyksessä. 

- LUONTO. Yleensä piha-aluetta on enemmän, joten näin luonnostakin pääsee paremmin nauttimaan. 
TEKEMINEN. Ei tarvitse jouten olla jos tykkää puuhastella kaikenlaista. 

JA JOTAIN HUONOA...

- HUOLTOTYÖT. Huonossakin merkityksessä. Kerrostalossa asuessa vuokralla, ei tarvinnut stressata pahemmin rakennuksen/rakennuksien huollosta. Ja ne muuten maksaa. Onneksi talonrakentaja on omasta takaa. 

- PIMEYS. Meillä maalla ei ole katuvaloja mitä kiroaa joka kerta syksy pimeällä/talvella lenkillä. 

- PALVELUT KAUKANA. Kipaisen kauppaan, tähän menee vähintään 40min aikaa sisältäen meno-paluu matkan ja 10-15min  pika shoppailun. Myös ystävät/läheiset jostain syystä eivät tänne tule niin usein kuin toivoisin, vaan melkein aina pitää niiden luona kaupungissa nähdä. 

- KAIKKI MAKSAA. Sähkömaksujen suuruus on saanut ihan toiset ulottuvuudet asuessa omakotitalossa verraten siihen kerrostalo asuntoon. Etpä voi ilmaiseksi olettaa kenenkään tulevan huoltamaan yhtään mitään, toisin kuin vuokralla asuessa. 

- LUMITYÖT. Näitä vihasin ennen, onneksi hankittiin lumilinko ja mies hoitaa nämä työt nykyään. Mutta mun kait niitä kuisteja kaverina pitäisi lakaista ja se ärsyttää jo etukäteen.
- LOPUTON TYÖMAA. Yhden asian kun saa tehtyä niin siellä on monta seuraavaksi odottamassa. Toisaalta hyvä juttu. 

Näihin talotunnelmiin on hyvä lopettaa ja jatkaa lomailua vielä tasan viikko. Sadepäivä, mikä ihana tekosyy kääriytyä viltin alle ja katsoa Frasieria maratoonina. 

2 kommenttia :

  1. Kiva postaus! voi kun pääsis jo muuttamaan omakotitaloon, odotan jo hiukan tuota loputonta työmaata ja sitä että pääsisi taas sisustamaan omaa kotia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Joo, onhan se oikeasti mukavaa kun on aina puuhaa, välillä vaan ahdistaa ja sitä rahanmenoa tekee. Mä odotan innolla sitä et saatte talon ostettua ja pääsee seurailemaan sit sitä mitä siellä tapahtuu :)

    VastaaPoista

Kiitoksia kommentista :-)