SOCIAL MEDIA

perjantai 16. kesäkuuta 2017

PÄIVÄKAHVIA & VINKKINI VILLAKOIRAN TURKINHOITOONHeippa!

Tällaisilla herkuilla hemmottelin itseäni tänään. Itseasiassa kesällä on tullut joka päivä herkuteltua ja tämä on kovin ikävää kun ei osaa enää kieltäytyä herkuista. Mutta noh, nyt ei tultu kirjoittamaan dieeteistä vaan nyt on pitkästä aikaa tarkoitus postata puudeliasiaa. 
Osa lukijoista varmasti muistaa, että meillä on ollut mutkikas tie Hilkan turkinhoidon suhteen. On ollut pesua ilman hoitoainetta ja mahdottomia takkuja mitkä on sitten leikattu loppupeleissä koneella irti koska niiden selvittely on ollut yhtä tuskaa. Yritetty kasvattaa pitkää turkkia joka kerta epäonnistuen, koska aina on jossain joku takku ollut ihan tyvessä ja se on ehtinyt huopaantua ja sen selvittely on yhtä tappelua ollut. Siitä on kärsinyt omistaja ja etenkin Hilkka, koska takkujen selvittely on selvästi tehnyt kipeää. Nyt olen löytänyt vihdoinkin sen kultaisen keskitien turkinhoidossa ja tällä hetkellä se tarkoittaa sitä että Hilkalla on lyhyt turkki jota toki kasvatan, mutta nyt minulla on siihen paremmat tuotteet! 

Ensimmäiseksi hehkutan näitä harjausnesteitä, vasemman puoleinen on pesun viimeistelyyn ja oikean puolimmainen vaikka päivittäiseen käyttöön tarkoitettu takkujen selvitykseen tarkoitettu ja ihan huippu hyvä! Näiden alla oleva harjausneste on taas ihan hupatusta, ainakaan meillä ei toiminut. 


Chris Christensenin silkkitipat ovat myös yksi oikotie sileämpään, helpommin kammattavaan turkkiin. Ehdottomat meillä siis koska Hilkalla on hyvin herkästi takkuuntuva turkki. Ja trimmauksessa suosin Andista ja Aesculapia. Pienempi kone on ihan super kätevä pentukoiran trimmauksessa ja myöhemmin koiran kasvojen, tassujen ja genitaalialueen trimmaukseen. Ainut miinus puoli että se jättää tosi lyhyen karvan, liian lyhyen omaan makuun. En tiedä saako tähän vaihtoteriä ostettua?


Ja turkin harjaukseen käytän karstaa ja ihan tavallista kampaa, riippuen takuista ja kohdasta. Esimerkiksi jalkoja ei Hilkka antaisi millään harjata karstalla, joten suosiolla vedän ne kammalla joka ei tunnu iholla niin selkeästi. 

Ja viimeiseksi puhutaanpa hetki föönistä. Kasvattajakin yritti vinkata että kannattaa hankkia kunnollinen fööni villakoiralle, ei siis mitään käsimallia koska ylipäätään se ei ole niin ergonomista ja toisekseen isommissa fööneissä on enemmän tehoja yleensä, noh minäpäs olin silloin erimieltä ja ostettiin tällainen söpö pinkki fööni mikä on kyllä suht. tehokas mutta ei todellakaan käytännöllinen. Johto pyörii kokoajan edessä, käsi uupuu ja tehoja saisi olla vieläkin enemmän. Voikun oltais ostetti kiltisti se iso fööni vain silloin. Joten jos mietit kahden föönin kohdalla, käsimallin vai sitten niiden isojen. Suosittelen isoa! Ja sitäpaitsi jos koira rimpuilee kuivauksen aikana, saat käänneltyä sitä paremmin yms kun saat molemmat kädet käyttöösi. 

Ja turkinhoidossa on tärkeää myös sisäinen ravinne, tätä tukemaan ollaan käytetty Nutrolin ravintoöljyä.

Sellaisia puudeliterveisiä täältä tänään! Palataan!

2 kommenttia :

 1. Hei, mitä shampoota käytät? käytätkö tuota Ice on Ice -tuotetta hoitoaineen sijaan?
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Elina. Käytössä tällä hetkellä Trixie Aloe Vera shampoo tai All Systemin super cleaning & conditioning. Kunhan nämä loppuu niin tarkoituksena olisi testata jotain toista merkkiä. Ihan hyviä molemmat, all system ei vaahtoa niin hyvin ja täytyy paljon lisätä shampoota pesun yhteydessä :)

   Poista

Kiitoksia kommentista :-)