SOCIAL MEDIA

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

SISUSTUKSEN KUUSI IN & OUT

Heippa!

Tässä postauksessa käydään otsikon kuvaamalla aiheella siis sisustuksen hitit ja hutit läpi vuonna 2017. Jokaiseen aiheeseen laitan aina oman henkilökohtainen mielipiteeni josta toivon ettei kukaan loukkaannu. Sisustuksessahan ei ole mitään sääntöjä, jokainen tekee sitä niinkuin itse haluaa koska makuasioitahan ne ovat. Joten nämä IN ja OUT osiotkin ei virallisesti pidä paikkaansa, koska mitään virallista sääntöä/linjaa näille asioille ei vain voi tehdä kun on kyse sisustuksesta. Käytin apunani internetin sisustusaiheisia uutisia, ja tämän postauksen OUT aiheet poimin tästä uutisesta ja kuten linkkiä klikkaamalla huomaa, on tämä uutinen vuodelta 2015 joten tilannehan on voinut muuttua. Mutta en löytänyt muualtakaan mitään samantyylistä uutista, enkä missään nimessä osaa itse luetella OUT  aiheita, niin käytetään tätä ja aloitetaan. 

 NYKYÄÄN OUT?

1. Maalaisromantiikka
Tämä pitää itseni kohdalla paikkansa, en enää halua kodistani maalaisromanttista vaan olen jättänyt vain tuparilahjaksi saadun vanhan huonekalun kotiimme.  

KUVA: Hyvantuulenpuoti.fi

2. Tähtikuviot
En jotenkin koskaan itse tykästynyt näihin tähtikuvioihin, koska tuntui että kaikilla on niitä. Nykyään pidän kuviosta enemmän, koska siihen ei törmää enää niin paljon. Eli tämäkin pitää itseni kohdalla paikkansa. 

3. Kirjaimet ja tekstit
Tämä pitää paikkansa kohdallani myös, en ole näistä pitänyt juuri sen takia, koska tuntui yhdessä vaiheessa että kaikilla on niitä. Sisustuselementtinä toki erinomainen, mutta ei mielestäni persoonallinen. 

KUVA: Prisma.fi 

4. Kiviseinät
Itse rakastan kivipintoja, meiltä löytyy kiviseinää kylpyhuoneesta ja esimerkiksi joskus olen haaveillut siitä myös keittiössä. Tämä ei pidä paikkaansa meillä siis. 


KUVA: Sarokas.fi


5. Kirkas valkoinen/täysin valkoinen koti
Täysin valkea koti ei miellytä itseäni, en itseasiassa halua omaan kotiimme yhtäkään valkeaa seinää. Valitettavasti kylpyhuoneessa on valkeita seiniä, joita ei kyllä raaski rueta enää vaihtamaan. Valkoisesta pidän sisustuksessa ripauksina, kuten huonekaluissa. Joten tämä pitää paikkansa meillä. 

6. Korkeakiilto
No tämä ei pidä paikkaansa meillä! Itse rakastan korkeakiiltoisia huonekaluja! 

KUVA: Sotka.fi
NYKYÄÄN IN?

1. Marmorikuvio
En itse ole tähän missään vaiheessa tykästynyt, enkä varsinkaan nyt kun sitä löytyy niin monen kodista. 

KUVA: Laatukaluste.com2. Graafiset kuviot
Näistä tykkään jotenkin itse, etenkin salmiakkikuviosta! Niin paljon jopa, että sitä on meille tulossa tapetin muodossa. 

KUVA: Talotuote.fi


3. Persoonallisuus
Tämä minusta jotenkin niin haastava aihe sisustuksessa, kun kuulen sanan persoonallisuus tulee vain mieleen voimakkaita värejä, kuvioita ja tyylejä, mutta eihän se takaa sitä että tyyli on persoonallista? Sehän kuvaa vain mistä sisustaja tykkää, kuten myös harmonisempi tyyli mikä enemmän itseäni miellyttää kuvastaa vain sen että se miellyttää sisustajan silmää enemmän. Itse miellän persoonattoman kodin sellaiseksi mistä kaikki hankinnat on vain muualta bongattuna ideoita, eikä ostaja pysty kaupassa asioidessaan itse näkemään sellaisia tuotteita mitä voisi ostaa, vaan aina on mielessä jokin tietty minkä on jossain muualta bongannut. Eli loppuunsa täysin persoonattomia koteja mielestäni ei juuri ole olemassakaan, koska eiköhän jokainen ole kotiinsa löytänyt jotain minkä on ihan itse keksinyt. 

4. Viherkasvit
En pidä itse, suosin enemmin kukkia. Meillähän ei mitkään kukat ja kasvit todellisuudessa pärjää kotona, koska olen onneton  niitä hoitamaan. 

KUVA: Kotiliesi.fi


5. Värit/Etenkin vihreä & sininen
Ei ole minun vahvuus, koska jotenkin en vain pidä nuista väreistä kotona. 

6. Metallit
En jotenkin itse hirveästi tykkää, esim. kuparista tai mistään metallia muistuttavasta pinnasta.


Eli yhteenvetona voisin sanoa, että meillä ollaan leikkimielisesti niin IN kuin OUT sisustuksen suhteen kotona.
4 kommenttia :

 1. Hauska luettelointi. Mulla on kyllä joku valkoisuuskausi menossa sillä haluan maalata loput värilliset seinät vaaleiksi. Mulla on vaan niin hyvä olo valkoisuuden keskellä. Olen myös huomannut välttäväni nykyisin maalaisromanttista tyyliä. Ei shabbyä, mutta blingiä edelleen pieninä ripauksina on. Arvostan myös sitä, että tila on helppo siivota. Jos pääsisin suunnittelemaan uuden kodin, olisi se koko valkoinen ja huomattavasti modernimpi kuin nykyasumus.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia H-Every Home Has a Silver Lining :-) joo jännä miten tulee tosiaan niitä tiettyjä kausia ja olenkin itse oppinut että ikuista tämä kodin sisustaminen. Minä olen innostunut keltaisia tekokukkia kotiin laittamaan vaikka aikaisemmin en ollenkaan halunnut.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Tuo persoonallisuuden näkyminen sisustamisessa on aina jotenkin niin tunteita kuohuttava aihe, minulle ainakin :D. Suomen kaunein koti- ohjelmassa oli yhdessä jaksossa esittelyssä eräs koti, joka oli tyyliltään maalaisromanttinen ja ''prinsessamainen'' sängyn verhokatoksineen. Yhden tuomarin mielestä asunto oli persoonaton. Talon asukki vaikutti esittelyssä juuri niin asuntonsa näköiseltä kuin olla ja voi! Jos pitää esimerkiksi maalaisromanttisesta tyylistä niin mielestäni se ei todellakaan tarkoita sitä, että sisustus on persoonatonta. Toisten jatkuva matkiminen sisustamisessa ja omien ideoiden vähyys on persoonatonta, jos jokin.

  - Katriina

  VastaaPoista
 4. Nimenomaan Katriina! Itseäni ihmetyttää usein myös Suomen Kaunein Koti ohjelman kommentit persoonallisuudesta ja tulee olo että mitä enemmän erikoista taidetta, vahvoja värejä ja voimakkaita kuvioita, niin sen persoonallisempi koti? Sehän kertoo vain sisustusmausta :-)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentista :-)