SOCIAL MEDIA

tiistai 6. joulukuuta 2016

UPEAT LÖYDÖT


Selailen instagramia läpi ja näen niin kauniita kuvia ihmisten joulukodeista ympäri maailmaa. Niin moni on laittanut jo joulukuusen. Kävelen makuuhuoneeseen ja raotan vaatehuoneen ovea jonka takaa paljastuu viime vuonna hankittu muovinen joulukuusi. Työnnän oven kiinni ja jatkan siivoilua. Seuravaksi vuorossa imurointia. Lisäilen vielä vähän puita keittiössä olevaan leivinuuniin. Pidän pienen tauon siivoilusta ja syön vähän. Puen miehen aamutakin päälle ja nappaan Hilkan mukaan ulos. On jo ihan pimeää ja ulkona käy kylmä viima. Tuuli kohottaa mukaansa lunta joka pöllyää näyttävästi. Vieressäni seisova villakoira menee epäileväiseksi ja alkaa haukkumaan vakava ilme naamallaan. Poltan tupakan ja mietin huvittuneena nuorien koirien mörköikää.

Pöyhin uunia ja huomaan astianpesukoneen lopetus merkkivalon syttyneen. Aukaisen koneen ja alan imuroimaan loppuun. Kodin alapihalle ilmestyy autonvalot ja kehoitan Hilkkaa katsomaan ikkunasta ulos. Puudeli alkaa haukkumaan lievää hälytyshaukkua, mutta häntä heiluen. Mies on tullut kotiin töistä ja häntä vastassa ovella on super iloinen nuori koira. Napsautan kahvit tippumaan ja imuroin loppuun. Mies alkaa syömään päivällistä heti ja kertoo lähtevänsä pian lumitöihin. Huokaisee kiitollisena naapuria joka on käynyt aukaisemassa alapihan kokonaan traktorilla meidän molempien työpäivän aikana. Sen enempää asiaa ajattelematta kävelen uudelleen makuuhuoneeseen. Aukaisen vaatehuoneen oven auki ja otan joulukuusen mukaani. Asettelen sen olohuoneeseen eripaikalle kuin viime jouluna ja pyörittelen sen ympärille tuikkivat jouluvalot jotka ovat ihan ehdottomat joulukuusen koristelussa itselläni. Mies ei tuumaa mitään joten en itsekkään epäile kuusen nostamista esille jo nyt sen enempää. Taustalla soi radio mistä kuuluu Samuli Edelmannin Avaruus joka on lempi joululauluni. 

Olen tottunut aikaisemmin joulukuusen olevan esillä vasta aikaisintaan joulu viikolla, hyvin lähellä aattoa. Nyt taisin muodostaa kuitenkin uuden jouluperinteen omassa kodissamme otettuani kuusen esille jo nyt. Itsenäisyyspäivän aikaan? Kello alkaa olemaan jo paljon ja ehdotan miehelle saunaa. Hän ei jaksa lähteä, mutta tarjoutuu lämmittämään sen minulle valmiiksi. Puolen tunnin päästä heitän puukiukaalle vettä ja nautin saunan lämmöstä yksin. Tämän jälkeen ei unta tarvinnut houkutella, vaan jokainen nukkui jo ennen yhtätoista illalla. 

Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja kiitos taas kerran niille jotka sen ovat mahdollistaneet. Koen kunnia-asiana sen että pääsen hoitamaan monia sodan käyneitä ihmisiä. Veteraaneja, lottia ja heidän omaisiaan joille saadaan koko Suomi olla kiitollisia. Vähiin alkavat he käydä. Minulla on jo kolmannen kerran tämä pyhäpäivä vapaana ja tänä vuonna menen taas mummolaan kotipaikalle viettämään itsenäisyyspäivää niin kuin viimeksikin. Heräsin hyvissä ajoin ja aloin heti lämmittämään uunia että ehdittäisiin Hilkan kanssa lähtemään hyvissä ajoin itsenäisyyspäivän viettoon toiselle paikkakunnalle. Tuikkiva joulukuusi ei näytä yhtään hassummalta. En kuitenkaan koristele sitä vielä sen kummemmin. En ainakaan tänään vielä. 


Ja lopuksi nämä minun löydöt! Nämä aivan ihanat tuikut löysin kotipaikkani K-kaupasta. Eli ostoslakko on tainnut raueta ja ostan kyllä nyt taas kotiini kohtuudella kaikkea kivaa. Näitä tuikkuja ei voinut ohittaa, vaan niitä oli pakko tarkastella lähemmin. Hyvän väristä köyhänmiehen hopeaksi kutsuttua pintaa, sellaista kultaisen ja hopean värin sekoitusta. 


Rentoa itsenäisyyspäivää kaikille!


3 kommenttia :

  1. Voi miten ihanasti kuvailit teidän kodin tunnelmaa! Ja jotenkin ihanaa, että näet vaivaa kodin siisteyden eteen ennen kuin miehesi palaa töistä ja pistät kahvit tippumaan. Se on sitä arkipäivän rakkautta parhaimmillaan! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) yleensä meillä koti on siisti mutta nyt välillä olen vähän lipsunut sen siivouksen suhteen ja olen pyrkinyt aina ennen vapaapäiviä siivoomaan. Toissa päivänä heti töiden jälkeen olikin hyvä väli siivota ennen miehen tuloa töistä!

    VastaaPoista
  3. Meillä jakaantuu vähän vanhanaikaisesti kodin työt. Minä siivoan ja mies tekee kaikki muut hommat, kuten lumityöt ja ajaa nurmikon ja lukemattomat muut kodinhuolto työt (mm.rännien puhdistus)ja autojen huollot. Joskus kokeiltiin että molemmat tekisi molempia mutta kun en koe hallitsevani päältä ajettavaa ruohonleikkuria eikä miehen pölyjen pyyhkiminen ollut niin tarkkaa kuin pitäisi :'D

    VastaaPoista

Kiitoksia kommentista :-)