SOCIAL MEDIA

lauantai 20. elokuuta 2016

SYKSYN SISUSTUSTA

No heippa!

Toissa viikolla tuli lähdettyä vielä kerran viettämään kesäiltaa ulos naisenergisellä porukalla ja vieläpä festareille. Auringon piti paistaa ja päälle piti survaista kesäiset mekot. Todellisuudessa vettä satoi sekä perjantaina että lauantaina ja mulla meni pilalle kahdet kengät siellä kelissä. Päällä oli paksua villapaitaa ja tukka oli inhottavalla luonnonkiharalla. Lystiä kuitenkin oli ja kyllä nollasi mukavasti. 

Sittenpä tämä viikko aloitettiin pitkästä aikaa taas tiukalla ruokavaliolla ja kuntoilulla. Kesän mittaan kiloja näkyy aina kertyvän ja nyt on motivaatiota niistä päästä eroon. Suunnittelin etukäteen tämän viikon ohjelmaa, koska minulla on aika tiukka työviikko menossa. Maanantaista-perjantaihin päätyössä ahkerointia ja  nyt tämä viikonloppu menee sivutöissä kotipaikalla. Ehdin tehdä kaikki to do listan hommat, eli lähinnä kodin siivousta, lenkkeilyä ja syksytekstiilien pesua ja esille ottoa. 
Tilailin joskus viime vuonna nämä kaksi lampaantaljaa syksyn sisustusta varten. Toinen on väritykseeltään luonnollinen ja toinen taas harmaaksi värjätty. Molemmat tosi kivoja ja niiden ilmestyttyä kotiin on itsekkin jotenkin orientoitunut jo syksyyn täysin. Minähän aloin fiilistelemään viileneviä iltoja jo heinäkuun lopussa vaikka silloin oli vielä tosi lämpimiä päiviä ajottain. Nämä lampaantaljat laitoin keväällä pakastimeen pitkäksi aikaa raikastumaan ja nyt ne sitten ovat taas esillä. Valitettavasti meidän Hilkka on tosi kiinnostunut niistä ja on jäänyt vähän väliä kiinni niiden puremisesta. Komentaa on saanut sitä ja paljon. Lisäksi syksyfiboja meidän kotiin tuo tummemmat sisustustyynyt, eli vaaleanpunaiset kevään ja kesän sisustustyynyt laitoin kaappiin odottelemaan aikaansa. Myös kaikkea muuta tekstiiliä laitoin pois ja otin tummempaa esille mm. patakintaat, torkkupeitot.. 

Pihlajanmarjat, maahan jo tippuneita puunlehtiä, sienet, keittoruuat, lisääntynyt kahvin ja teen juonti sekä lehdistä bongattavat omenapiirakka reseptit enteilevät syksyä ja tietenkään kynttilöitä unohtamatta. 

Yhtenä iltana käytiin Hilkan kanssa metsässä pienellä kävelylenkillä ja sen jälkeen leikittiin palloleikkejä pihalla. Sotkuahan siitä tuli ja piti villakasa pestä heti reissun jälkeen. Pesun ja föönäyksen jälkeen käytiin sitten vielä kertaalleen puhtaalla turkilla pihamaalla napsimassa kuvia. Nämä tähän loppuun ja nyt toivotan mukavaa viikonloppua kaikille!

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)