SOCIAL MEDIA

torstai 9. kesäkuuta 2016

KYLPYHUONE & SAUNA UUSIN SILMIN?

Heippa pitkästä aikaa!

Töissä on tullut ahkeroitua ja tämä on vienyt kaiken huomioni postauksien tekemisestä viime aikoina. Viimeiset seitsemän päivää olin töissä ja näille kahden päivän vapaille minulla oli paljon suunnitelmia joista jokainen epäonnistui kun tulin kipeäksi. Kodin siivouskin oli tarkoitus suorittaa tänään, mutta sitä ollaan oltu koko päivä sohvalla viltin alla ja katsottu elokuvia. Nyt minulla kuitenkin on aikaa ajatella kylpyhuonetta uusin silmin. Tarkoituksenani on siis käydä jo tehtyjä remontteja nyt uudelleen läpi ja jakaa ajatuksiani niiden suhteen.Kylpyhuone remontoitiin samaan aikaan kun maalattiin eteisessä olevia puolipaneeleita joita tosin enää eteisessä ei ole. Kuitenkin kylpyhuoneen ja saunan remontti ovat ihan ensimmäiset remonttimme kodissamme siis. Tilaltaan molemmat ovat aika pieniä, mutta se ei haitannut silloin remontin aikana eikä nytkään, koska mieluummin asuinpinta-alan neliöitä suodaan muualle kuin kylppäriin. Värimaailmaksi valikoitui mustavalkea ja seinissä on käytetty isoja laattoja. Tehosteseininä molemmilla puolilla kylppäriä on todella tummat pinnat. Suihkunurkkauksen tummassa laatassa on metallinhohto ja wc:n nurkassa olevassa kivilaatassa kimalteleva pinta. Säilytyselementit ovat vaihtuneet. Aika pitkään shampoot ja muu suihkutavara oli korkeassa shampoohyllyssä, mutta nyt mitä vain tarvitaan löytyvät kromisesta seinähyllystä. Eli paljon kaikkea turhaa on karsittu ja otettu esille vain ne mitä oikeasti käytetään. Pyyhkeille tai saunaliinoille ollaan hankittu krominen pyyhetanko seinään. Näillä ratkaisuilla on pyritty tuomaan enemmän tilaa ja ilmavuutta. Selkeyttä myös ja tunnenkin meidän kylpyhuoneen aika moderniksi ja se poikkeaa linjallaan muusta kodista aika paljon. Kivipinnat tuovat kuitenkin sitä rouheutta mitä muuallakin sisustuksessa näkyy hieman. Saunassa tulee oltua viikottain ainakin kerran. Usein lämmitettään sitä pari kolme kertaa koska ollaan miehen kanssa molemmat kovia saunomaan. Se on myös paikka missä usein vaihdellaan kuulumisia töiden jälkeen tai joskus ollaan vaan ihan hiljaa. Saunan merkityksestä en sen enempää taida avautua, koska varmasti moni muukin suomalainen tietää miksi sauna on vaan niin ihana. Saunakaan ei ole kovin iso, mutta ei nyt onneksi ihan pienimmästäkään päästä. Saunan valaistukseen haluttiin panostaa ja hankittiin sinne perinteiset ledit. 
Tosi vaikea oli ottaa kuvia järkkärillä ja puhelimella kun valaistus on mitä on ja en yksinkertaisesti saanut kiukaan nurkkauksesta kunnollista kuvaa. Meillä on kuitenkin puukiuas lasiluukulla, siitä on kiva katsella puiden palamista ja takana olevalla seinällä on myös aitokiven laattaa, tosin mattapintaisena.

Kylpyhuoneeseen ja saunaan olen edelleen tyytyväinen, tosin ainoaksi miinukseksi koen sen ettei se tosiaankaan kulje käsikädessä muun sisustuksen kanssa kotona. Mutta onneksi se on ajaton ja kaunis. Sellainen mitä jaksaa ja pitääkin katsoa useampi vuosi.

Nyt takaisin sohvalle viltin alle. Mukavaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa kaikille!

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)