SOCIAL MEDIA

torstai 14. huhtikuuta 2016

Juhlapäivää & odottamista

......Ja odottavan aikahan on tunnetusti pitkä. Ihan oikeasti, todella outoa. Aikaisemmin aika mennyt NIIIIN nopeasti ja nyt viime lauantain jälkeen kun käytiin katsomassa ihanaa tulevaa ja niin odotettua perheenjäsentämme on aika mennyt ihan käsittämättömän hitaasti. Toisaaltahan tälläisistä hetkistä pitäisi nauttia, elää päivä kerrallaan mutta kyllä me vaan miehen kanssa kovasti odotetaan meidän villisvauvaa ja pölistään siitä niin että muita jo varmaan tympäisee. Hah.

Alkuviikosta vietettiin mieheni syntymäpäiviä ja leivoin pitkästä aikaa juustokakun. Minulla on taipumusta epäonnistua silloin tällöin leipomisessa ja tällä kertaa tuli sekoiltua täytteen kanssa. Olin jotenkin tekevinäni juustokakun vaahtokarkkista tehdyn täytteen samalla ohjeella kuin aina ennenkin eikä hälytyskellot soineet maanantai iltanakaan kun kaivoin muovikulhon pohjalta täytettä keksipohjan päälle. Jotenkin muistelin että juustokakuthan kohoaa vielä valmistuessaan ehkä?! Noh, aamulla sitten kurkistin kakkua ja säälittävähän se oli. Täyte oli melkein yhtä ohut kuin pohja.. Eikun kauppaan hirveällä kiireellä ostamaan ainekset toiseen täytekerrokseen ja en ole varmaan koskaan ollut niin mehtäläisen näköinen ihmisten ilmoilla kuin silloin. Toinen täyte tuli perinteisellä tuorejuustolla ja kermavaahdolla. Loppujen lopuksi kakku teki kauppansa ja en edes muistanut ottaa siitä kuvaa sen kummemmin siinä höyräkässä. Makean lisäksi tarjolla oli suolaista pannukakkua lihatäytteellä. Tälläiset kuvat ehdin napata tuona päivänä. 
Tiistai aamuna tuli tehtyä pihahommia myös pitkästä aikaa ja ajatukset siirtyivät viime kesään, kalliopuutarhaan ja sen kesän haaveisiin. Tänä kesänä pakko-tehdä listalla on ainakin rinteen portaat uusiksi ja terassi. Lisäksi haluan jatkaa kalliopuutarhan tekoa ja tähän löytyykin taas energiaa kun on saanut pihatöistä huilata koko talven. Mukavaa oli kerätä katkenneita puiden ja pensaiden oksia. Nyppiä kivijalan vierestä olevasta sepelistä puiden lehdet pois. Pihatöistä tuli mieleen kotityöt. Sivutöissä ollessani usein tulee mankeloitua petivaatteita ja pyyhkeitä. Herää itselleni kysymys, miksi ihmeessä en ole joskus aikoinaan vaikka rippilahjaksi toivonut mankelia??? Niin huippu ja kun siihen tottuu, ei ryppyisiä petivaatteita haluaisikaan enää. Harmi kun ne on niin kalliita! Olen perehtynyt joskus aikani kuluksi mankeleihin enemmän ja uutena tietona itselleni tuli, että ne on myös allergiaystävällisiä kun vähentävät pölyä yms. Pölylle yliherkkänä ihmisenä pidän tätä mankelia myös pakko-saada-listalla. 

Kuva: www.upo.fi
Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille! Itsellä se menee töissä ahkeroiden ja hyvä niin!

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)