SOCIAL MEDIA

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Banaaniletut

Moi.

Otsikko kertookin kaiken kivan oleellisen, eli herkulliset banaaniletut. Näiden lettujen resepti on tullut aika useastikkin vastaan mulle lehtien ja internetin kautta, monesti miettinyt että pitäisi itsekkin kokeilla... mutta varmasti hankalat tehdä kun banaaniakin pitää laittaa?

Noh, olinpas väärässä. Nämä letut ainakin taikinan valmistuksen osalta ovat NIIIN helpot. Ja itse tykkään ainakin kovin. Maku on myös herkullinen, jotenkin sellainen niin raikas ja kevyt. Tehtiin näitä yksi kerta mieheni kanssa anoppilassa ja lettujen lisukkeena oli valkosuklaista kermavaahtoa ja perinteistä mansikkahilloa, niin hyvä! Kermavaahdon ja hillon voi tietysti korvata esim maitorahkalla ja marjoillakin, jos haluaa. Mitä nyt vain keksii. Banaaniletut
- 1 banaani
- 2 kananmunaa

Sekoita banaani ja kananmunat esim. blenderillä ja sitten vain paistat pannulla. Suosittelen sellaista paistinpannua mikä on tarkoitettu miniletuille, nimittäin taikinan koostumus on helpommin hajoava jauhojen puutteen vuoksi luonnollisesti. 

Asiasta toiseen, on kyllä ollut mukava palata taas arkeen. Pari viikkoa tuli lorvailtua kotosalla ja vieläpä miltein kokoajan sisätiloissa pakkasen takia, onneksi sivutoimityö toi pientä ruotua tälle ajalle. Nämä pakkaset saivat hermon meidän huushollissa kyllä niin kireälle, kun putket jäätyi KAKSI kertaa lyhyen ajan sisällä. Onneksi meillä on lämmityskaapeli putkien sulatukseen. Huh, kiva oli yhtenäkin iltana havahtua vielä puoli kahden aikaan yöllä kytäten veden tulemista kun herätyskello parin tunnin päästä herättikin jo aamuvuoroon, onneksi nämä kovat pakkaset on kuitenkin kohta ohi? 

Hankittiin viime viikonloppuna hehkuttamani valkea korkeakiilto pöytä ja täytyy kyllä sanoa, että se on aivan huippu. Niin helppo pitää puhtaana, mutta pinnaltaan tosin arka. Moni on kehoittanut hankkimaan pöydän päälle erikseen ostettavan lasipinnan, itse ei jostain syystä vielä lämpiä lasille ollenkaan, vaan ennemmin opettelen sitten vahaamaan pintaa ja elämään vähän iisimmin pöydän ympärillä. Käydään kokemuksia pöydän suhteen myöhemmin läpi.


Moni on alkanut hehkuttamaan viime viikkoina kevättä, itse olen pyrkinyt etten alkaisi vielä mitään kevättä odottamaan, vaan haluaisin ihan vain nauttia tästä oikeasta talvesta vielä tammikuussa. Näköjään tälläisiä "keväisiä" ajatuksia ei kuitenkaan vaan voi alitajunnaltaan estää, kun jotenkin automaattisesti on tullut ostettua taas kukkia sisustamaan mitä ahkerasti harrastan muina vuodenaikoina paitsi pelkkänä talvena. Kaksi kertaa jo itseasiassa tulppaanit piristäneet kotia. Siinäpä tärkeimmät viimeajoilta, jatketaan taas myöhemmin!

Hyvää loppuviikkoa kaikille <3
4 kommenttia :

 1. Banaaniletut on niin hyviä, pitäskin taas tehdä niitä! :) magnum -merkkinen pöytä? Tai ainakin on kovin samanlainen kuin meillä. Meillä menee pöydän pinnassa ihania pitkiä naarmuja ja kun pyyhkii pöytää niin naarmuista saakin likaa vähän aikaa hinkata että puhdistuu. Kaikki lika oikee sujahtaa naarmuihin, vahaa en oo kokeillu varmaan ihan hyvä idis ois :)

  VastaaPoista
 2. Ai vitsi, että on ihana pöytä, mistä? Itekin oon suunnitellu ton tyylistä omikselle, mut en taida Tatun takia uskaltaa ��

  VastaaPoista
 3. Meiju, mä en tiedä tuon merkkiä :0 rupesin katsomaan netistä äsken uudelleen pöytää verkkokaupassa niin siinäkään ei lue. 200cm mittainen kuitenkin on :) minä varulta otan tavaksi vahata pöydän pari kertaa vuodessa. Täytyt myös opetella myös alusia käyttämään ja tabletit hankkia, naarmit nimittäin huolestuttaa. Minustakin näyttää kovin samalle kun teillä! :-)

  VastaaPoista
 4. Paula, voi sitä Tatua :) entäs lasi päällysteellä? Tämä on kajaanin kaluste valiot liikkeestä, eli Huippukaluste tässä linkki pöytään http://huippukaluste.fi/mobiili/product_details.php?p=2874

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentista :-)