SOCIAL MEDIA

torstai 14. toukokuuta 2015

Ripaus vanhaa,
" Ripaus vanhaa, uutta sekä jotain siltä väliltä ;-) 


Talomme rakennusvuosi on 1990, joten jotain siltä väliltä on suurin osa kodistamme alkuperäisessä kunnossaan. Remontit, uudet huonekalut ja sisustustuotteet ovat sitä uutta. Jonkin verran on tullut kerättyä kirpputoreilta iäkkäitä huonekaluja, koska rapistunut maali ja kaunis vanha puu miellyttää, joten esittelen teille nyt ripauksen vanhaa :-) 
Biedermeier sohva oli tuparilahja vanhemmiltani meille, kun muutimme tänne. Minua miellyttää puusohvan leijonatassu jalat, kaarevat muodot ja se että siinä on kangasverhoilua. Sohvan paikka on tällä hetkellä eteisessä, mutta se siirretään olohuoneeseen heti kun se on laajennettu. Meillä on siis neljä makuuhuonetta, joista yhden käytämme siihen laajennukseen. Loput makuuhuoneet ovat vierashuone, pelihuone ja meidän oma makkari. Vierashuoneessa on vanha ovi, jota tuunasimme hieman tekemällä laudasta hattuhyllyn ja alapuolelle naulakkon. Lisäksi yövieraiden yöpöytänä toimii vanha tuoli. Mustan keinutuolin lisäksi meillä on pienempi keinutuoli minkä sain mummoltani. Se on tällä hetkellä myös vierashuoneessa.


Pelihuoneessa on samaan sarjaan kuuluva rokokoo sohva kuin nojatuoli josta kirjoitin aikaisemmin. Sohva olisi tarkoitus tuunata samantyylisesti.  


Siirrytäänpä takaisin eteiseen. Ostettiin sinne perinteinen puhelinpöytä tyyppinen penkki.

Ja eteisestä olohuoneeseen, missä ovat äidiltäni saadut vanhat ikkunat senkin ja tv-tason yläpuolella, toiseen on asennettu peili. Sekä kirpputorilta ostettu kaunis peili ovilla. Onko peilin ovet muuten puoliksi auki vai kiinni? :-DOllaan ostettu vanhoja metallisia lautasia joita on ripoteltu pitkin taloa lähinnä kynttilä tuikun alusina. Wc:ssä on palasaippua laitettu yhdelle lautaselle ja vanulappuja pidän pienessä vanhassa vadissa. Tässäpä näitä vanhoja juttuja kodistamme. Huomenna pääsee vihdoinkin ulos puuhastelemaan, kun eilinen meni nuhakuumeessa peiton alla makoillessa. Hyvää loppuviikkoa ♡

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)