SOCIAL MEDIA

maanantai 25. toukokuuta 2015

#HomeSweetHome Home is were your heart is on muuten totta. 

Oli koti kerros tai rivitaloasunnossa, omakotitalossa, mökissä, kadulla, hotellissa tai missä tahansa muuallakin. Kodin tuo ympärille eniten se tunne. Joillekkin se tunne tulee pelkällä fiiliksellä, toisille se voi tulla vasta rakentaessa taloaan itse, toisille riittää kaiken keskellä se oma hammasharja ja tyyny, jotkut remontoivat pinnat uusiksi ja itseään enemmän miellyttäviksi. Osa muuttaa kotiin kun saa avaimet käteen. Kaiken taustalla on kuitenkin se tunne minkä mikäkin asia saa tuntemaan. Joten kotisuloinenkoti on asennekysymys. Lisäksi oman kotini rinnalla on itselläni ainakin kotipaikka ja mummola hyvänä koti kakkosena. 


Silloin kun meihin iski talokuume, selailtiin jokakoti sivustoa miltein päivittäin ja käytiin katsomassa paria taloa paikan päällä. Jokaisessa oli jotain mikä ei niin miellyttänyt ja karsittiin kotiehdokkaita aika tiuhaan tahtiin. Oli liian pientä, liian kallista, ei ollut isoa keittiötä, ei löytynyt uunia, ei kodinhoitohuonetta yms. Nykyistä taloa käydessäni ensimmäisen kerran katsomassa tuli heti sellainen hyvä tunne. Ei nähnyt puutteita, vaan mahdollisuuksia mitä muokata itse. Moni muukin joka on ostanut kodin itselleen on kertonut tästä samasta tunteesta mikä on tullut heti. Osalle se on tullut vasta viidennen katsomiskäynnin jälkeen, sekin on yksilöllistä.


Siinäpä minun ajatuksiani kodin merkityksestä. Kysyin eilen mieheltäni mitkä ovat hänen suosikkipaikkansa kotona, vastaukseksi sain että sauna, verstas ja keittiö kiireettöminä aamuina. Seuraavaksi esittelen omat homesweethome asiat;
Sivukuisti saunomisen yhteydessä.

Olohuoneen sohvan tämä nurkkaus. Se on mun paikka sohvasta.

Vierashuoneessa tulee pengottua omaa vaatekaappia läpi ja pötköteltyä joskus ihan omassa rauhassa sohvalla lueskellen lehtiä tai jotain hyvää kirjaa. Se tunne kun keittiön uunin vieressä oleva poltettavat-roskat-laatikko on tyhjä.

Sauna, siellä nautitaan lämmöstä ja kerrotaan päivän kuulumisia puolison kanssa iltaisin.


Saunan ikkunasta näkyvä metsämaisema, joskus vielä bongaan jonkun hirven samalla kun saunotaan ;-DShoppailupäivät, silloin ostan usein kukkia kotiin.
Keittiö etenkin iltaisin ja aamuisin. Olen ottanut tavakseni siivota keittiön ja olohuoneen siistiksi aina iltaisin. On vaan niin ihanaa rentoutua iltaisin siistissä keittiössä ja polttaa kynttilöitä ja aamuisin herätä keittämään kahvia ilman sekasortoa silmien edessä. 


Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)