SOCIAL MEDIA

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

SISUSTUSHAAVEITA: RISTIRIITAISET TUNTEET

Haaveilu kodin suhteen herättää itselleni usein ristiriitaisia tunteita. Uskoisin sen johtuvan siitä, että minun tärkeimmät toiveet ovat tavallaan aika arkisia, mutta myös sellaisia jotka vaativat sitä rahaa. Puhun nyt kodin remontoimisesta. Blogimaailmassa on kirjoitettu vuoden alusta paljon hyvinvoinnista ja haaveilusta, joten näistä inspiroituneena paljastan nyt minun ihan tärkeimmät sisustushaaveet. Lokakuussa tulee neljäs vuosi täyteen asumista tässä huushollissa. Näihin vuosiin on mahtunut puuhaa niin sisällä kuin ulkonakin. Osa remonteista on ollut ehdottomia ja tärkeitä, kuten sadevesijärjestelmän tekeminen, kivijalan päivitys sekä kylpyhuoneen & saunan remppaus. Ja vähemmän tärkeitä ovat kaikki sisällä tehdyt pintaremontit. Paljon olisi vielä edessä, mikä toisinaan saa mieleeni juuri näitä ristiriitaisia ajatuksia. Miten ihanaa olisi kun kaikki pinnat olisi jo valmiita, voisi keskittyä kotona siihen pelkkään tavalliseen sisustamiseen ja kodinhengen ylläpitämiseen. Nurkasta puuttuvat listat ja ruma tapetti ei muistuttaisi tekemättömistä töistä. Voitaisiin tottua kotona siihen tavalliseen arkeen, hankkia enemmän harrastuksia ja nauttia kodista mistä ei puutu vaikka ne listat olohuoneesta. 

Mutta toisaalta, entä jos kaikki olisi jo valmista? Jos ensimmäisenä vuotena laitetut pinnat alkoi kyllästyttää parin vuoden päästä, niin mitenkäs koko kodin muu yleisilme? Siinähän sitä rahaa vasta säästää kun laittaa kaiken kerralla uusiksi parin vuoden välein. 

Ehkä siis onni, että päivien tunnit ovat rajalliset ja lompakon paksuus useimmiten riittämätön. Remontit eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Siinä vaiheessa kun olohuoneen rempatut pinnat alkoi tökkimään, päätin että jokaista hankintaa harkitaan ja paljon. Suunnitellaan ja tuumataan. 


JOTEN VUODEN 2018 SISUSTUSHAAVEENI OVAT:

Olohuoneen ja eteisen remontoiminen kokonaan loppuun (listat, sisäkatto yms )

Lähdeveden vaihto kunnalliseen.

Peli tai meidän makuuhuoneen remontoiminen

Valokatteen asennus terassille tai kuistin päivittely puuksi. Sopivasti tekemistä vuoden jokaiselle vuodenajalle ja välipäivinä on aina hyvä hetki höllätä haaveilemaan, koska loppupeleissä se on meille jokaiselle suotavaa. Haaveilla mahdollisesta ja mahdottomasta. Sopivasti tätä postausta tehdessäni luonnoksiin iski kunnon energiapiikki ja aloitettiin K:n kanssa yksi remontti pois alta. Tästä sitten hieman myöhemmin! 


2 kommenttia :

  1. Mä olen kans huomannut kun tässä rivarissa teki kaikki rempat kerralla, että nyt kaipais jo vaihtelua :D mutta toisaalta kiva kun tekee suuremmat remontit heti, kuten keittiöt ja kylppärit kun maalaus ja tapetointihommat ei ookkaan sitten niin äärettömän kalliita vaihtaa! Olis niin ihana suunnitella jo uusia remonttijuttuja mutta ehkä mulla jonain päivänä on kans se omakotitalo josta ei lopu neliöt ihan heti kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Miina. Minä toivon myös että löydätte teidän talon pian ❤ mukavaa puuhaa tämä kodin laitto yleensä on,mutta toisaalta olisi kyllä huippua jos olisi sen verran sitä lainaa otettu että saisi kaiken laitettua jo kerralla kuntoon.. ainakin vähäksi aikaa ;-)

      Poista

Kiitoksia kommentista :-)