SOCIAL MEDIA

perjantai 29. joulukuuta 2017

MITÄ TEHDÄ KUN EI KEKSI MISTÄ BLOGATA? 6 VINKKIÄ


Ehkä pisin harrastukseni ikinä? Tämä kulunut vuosi on ollut selvästikkin inspiroivaa aikaa ja kymmenet postaukseni ovat syntyneet kuin itsestään näpyttelemällä ne melkein heti kerralla valmiiksi. Kun ajatus uudesta postauksesta on spontaani ja olosi inspiroitunut, on helppoa alkaa kirjoittamaan ja luomaan. Ja sitähän se blogi oikeasti toisinaan on, luovaa puuhaa jonka sisällön olisi hyvä olla monipuolinen jos minulta kysytään, kun prioriteettina lukulistallani ovat inspiroivat, visuaalisesti kauniit ja mielenkiintoiset blogit. Miten näitä luovia ja inspiraatiota puhkuvia hetkiä kannattaisi sitten hyödyntää ja mitä tehdä kun takki on tyhjä, et yksinkertaisesti keksi mitään nokkelaa? Huomauttaisin ennen vinkkien lukemista että meillä jokaisella on omat makumme ja nämä ideat tässä ovat vain omia mieltymyksiäni ja tapoja niin lukijana kuin bloggaajanakin. 






1. KERRO ARJESTASI


Ensiksikin, sun ei tarvitse olla edes nokkela aina. Kertominen omasta arjestaan on toisinaan ihan terapeuttista ja uskon että varmasti löytyy joku joka haluaa tietää mitä sulle kuuluu. Itse teen arjen kuulumiset postauksia ehkä noin kerran kuukaudessa nykyään ja usein sitä tehdessä saan jo seuraavan idean tuleviin postauksiin. Eli päiväkirjamainen postaus voi olla uutta energiaa antava, akkuja lataava ja ennenkaikkea myös inspiroiva!




2. OTA YLÖS


Kun saat idean, kirjoita se ylös. Ota kuvakaappaus. Tai paina mieleesi. Jos epäröit aiheen suhteen niin anna ajatuksen rauhassa muhia ja kehittyä. Säännöllisesti blogia kirjoittaessa on hyvä olla "jemmassa" ideoita odottamassa aikaansa luonnoksissa julkaistavaksi. Minulla saattaa kestää jonkun postauksen kanssa montakin kuukautta kun sen toteuttamiseen ei löytynyt oikeanlaista energiaa aikaisemmin. 






3. KYSY, KUUNTELE JA OTTAUDU


Välillä kysyn ystäväpiiriltäni postausvinkkejä tai toiveita. Ja on ollut ilo huomata että heiltä olen toivomuksia myös saanut erilaisiin aiheisiin jotka ehdottomasti toteutan. Myös blogihaasteet on kivoja tapoja saada toisenlaista sisältöä teksteihinsä ja ainakin itse olen tähän mennessä joka ikisen haasteen minkä olen saanut niin myöskin toteuttanut omalla tavallani. 



4. PIDÄ SOPIVA POSTAUSTAHTI JA TIIVISTÄ


Jos sinusta tuntuu että ideat on vähissä niin kokeile ensi kerralla jakaa runsas postauksesi kahtia. Se mistä alussa kerroit niin pysy siinä ja tee loppuosasta oma postauksensa. Jos sinulla on vaikeuksia keksiä toisinaan sisältöä blogiisi ja haluat kuitenkin säilyttää tietyn rytmin, malta pitää ne valmiit postaukset siellä luonnoksissa. Itse en tykkää seurata sellaista blogia joka julkaisee yhtäkkiä joka päivä postauksen ja sitten on tosi pitkään julkaisematta yhtään mitään ( siis viikkoja ) ja tähän olen minäkin blogin alussa syyllistynyt että julkaisin kaikki postaukset tosi tiuhaan tahtiin ja sittenpä sitä oltiinkin aika hiljaa kun ei ollut enää mitään mitä julkaista?



5. SEURAA MUITAKIN


Jos tykästyn johonkin samaan tai haluaisin kirjoittaa samasta aiheesta niin sanon sen myös ääneen. Se on kohteliaisuus inspiroitua toisen postauksesta niin paljon että haluaa sen toteuttaa myös itse. Ja sen lisäksi että on aktiivinen ja ystävystyy blogimaailmassa vilpittömin mielin toisten kanssa on oikeasti mukavaa ja ainakin itselleni ilo vaihtaa ajatuksia ja haasteita toisten "kollegojen" kanssa. Uskon että me bloggaajat inspiroidaan toinen toisiamme päivittäin. 



6. VÄHÄN ASIAN VIERESTÄ VÄLILLÄ


Tämä  toki riippuu paljon blogisi hengestä. Jos haluat julkaista vain vaikkapa ruokareseptejä niin sitten se on varmasti vaikeaa. Mutta näin sisustusbloggaajana itselleni on todella helppoa hypätä välillä lifestylen maailmaan, tai käsitellä kauneuteen tai hyvinvointiin liittyviä asioita, näyttää kattauksia, jakaa reseptejä tai vaikkapa vain vinkkejä villakoiran turkin hoitamiseen. Lue vaikka oikein hyvä lehti ja poimi sieltä jokin aihe, inspiroidu siitä ja tee postaus. Näin helppoa se toisinaan on. 







Toivottavasti tuleva vuosikin olisi yhtä inspiroiva ja mukava kuin tämäkin! 

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentista :-)