SOCIAL MEDIA

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

MILTÄ MEIDÄN TONTTI NÄYTTÄÄ? OSA 2


Heippa! Nyt kurkistetaan taas meidän tontille ulos. Viimeksi postauksessa Miltä meidän tontti näyttää? Osa 1 (tässä) asiaa käytiin läpi ja nyt kerron tarkemmin pihan yksityiskohdista, mahdollisista muista piharakennuksista ja takapihasta ylipäätään. Tiedossa on jossain vaiheessa kolmas osa jossa kerron yleisesti siitä miten maalla päivät sujuu ja haiseeko täällä se raha kokoajan jne. LETTUGRILLI

No löytyyhän niitä muitakin piharakennuksia kuin autotalli. Meillä on tällainen pieni lettugrilli joka nyt talvella on säilytykseen käytössä puutarhakalusteille. Tämä kesäkeittiö odottaa aikansa loppua. Tarkoituksena on joko laittaa hänen tilalleen uutta samanlaista tai sitten jotain ihan muuta. Yksinkertaisesti hieman turha meidän tarpeisiin, koska nykyään letutkin isäntä paistelee terassilla. ( Jep. Meillä K paistaa letut )
YKSITYISKOHDAT 

Näitähän löytyy muutama kiva. Ensiksikin rakastan meidän takapihalla olevaa metsää. Haaveilin nuorempana, että talon ei tarvitse olla järven rannalla vaan metsän vieressä. Vaikka metsää on vain parikymmentä metriä tontillamme, se riittää tälle tädille. Toinen ihana yksityiskohtamme on pieni puro joka sijaitsee terassin lähellä, pellon reunalla eli tontin rajalla meidän  ja naapurin kanssa. Keväällä se alkaa, rauhallinen porina joka jatkuu yleensä syksylle asti. Se tunne kun käyt terdellä saunasta jäähyllä ja taustalla kuuluu vain linnut ja puro. 

Ja ehdottomasti pihan kaunein detail jolle kuva ei kyllä anna mitään arvoa. Kiviraunio-aita, niinkuin minä ruukkaan sanoa. Tämä on jäämistöä siltä ajalta kun talon tilalla olivat eläimet tontilla ja niiden aitauksessa ilmeisesti käytettiin osittain näitä kiviä myös. Kirpaisi kerran, kun K laittoi aidan meidän Hilkalle ja näkymä tähän kaunottareen särkyi, mutta ratkaisu on oikea. Onneksi etupihalta kiviaitaa näkee hieman paremmin!Ja viimeisenä puut. Ne kehystävät etunäkymää molemmin puolin. En niinkään pidä nuista jotka ovat talon edessä, vaan nämä reunalla olevat. Ne ovat kauniita. Syksyllä mieli muuttuu aina hetkellisesti kun raivoan haravoinnin takia. Onhan meillä ihan järkyttävä määrä nuita puita tuossa pihalla. 

TAKAPIHA


Se on aidattu kokonaisuudessaan ( lukuunottamatta tietenkään metsää ) Hilkkaa varten ja hyvä niin. Meillä oli miehen kanssa aluksi riitaa aidan alueen suhteen ja onneksi lopulta molemmat ovat hyvillään siitä, että se takapiha on myös aidattu koska nyt Hilikalla on sitä tilaa mitä se tarvitsee vetäessään kunnon spurtteja ulkona.  

Takapihalla on pitkäkestoinen, kohta neljättä vuotta kestänyt projekti  nimeltä kalliopuutarha. Sen aloitin ensimmäisenä kesänä, jatkoin seuraavana vähän ja sit unohdin koko homman. Tuli nurmikon istutukset ja vähän muut tärkeämmät hommat kuvioihin. Mutta siellä se odottaa aikaansa ja ehkä ensi vuonna mä jatkan sitä? Sellaisia faktoja tällä kertaa. Palataan!

2 kommenttia :

 1. Kivannäköistä ja ihanan iso piha! Puuhaa riittää kyllä varmasti :)

  - Katriina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Katriina. Meillä itseasiassa on aika pieni pihamaa näin maaseutu kodiksi. Tontin alueeseen kuuluu tuota metsää mikä vie ison osan tontista. :) mut riittää meille.

   Poista

Kiitoksia kommentista :-)