SOCIAL MEDIA

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

BLOGIEN PLIISU SISÄLTÖ?


Blogimaailman puolella kuuluu nyt sellaista, että moni on käsitellyt aihetta nykypäivän blogien sisällöstä. Ja se on joidenkin mielestä liian laihaa, latteaa, arkaa ja tylsää. Kun ajatellaan asiaa näin harraste sisutusblogistin näkökulmasta, kuullostaa se omaan korvaani hyvin omituiselta. Some on mahdollistanut sen että nykyään helpommin annetaan kielenkantojen laulaa ties mitä törkyä keskustelupalstoille ja pilataan toisen hyvä päivä heittämällä joku herja kommenttiosioon. Sitten omaa blogia karsitaan tietoisesti pliisummaksi. Ei värikkäitä mielipiteitä. Ei enää oikeastaan juuri mtn mielipiteitä. Eikä kerrota omaa kantaa asiallisesti koska ruudun toiselta puolelta alkaa hirveä älämölö. Arvostelun kohteeksi joutuu todella epäolennaisetkin asiat.


Mielestäni kaikki tällainen kuullostaa hyvin oudolta. Itse lukiessani esimerkiksi juurikin sisustusblogeja, en oleta niiden olevan sisällöltään räväköitä ja oikeastaan toisinaan tekstiä tärkeämpää ovat kauniit, visuaaliset ja inspiroivat kuvat. Jos joku sisustusbloggaaja kertoo itsestään hieman enemmän, on se mulle extraa. Mutta ei välttämätöntä. Eikä itseasiassa pakollista. En ikinä pidä blogia epäaitona, jos sen pohja on luotu sisustamisesta, tai vaikkapa askartelusta, ruokaresepteistä, kauneudesta tai mistä tahansa muusta yksittäisestä asiasta elämästä joka todellisuudessa vastaa 30%  elämän sisällöstä jos edes sitäkään. 


Sellaisia kevyitä sunnuntaipäivän ajatuksia. Miksi ruokakuvat? Koska me siskon kanssa syötiin vastaan  elämän suruja ja oli pakko ottaa kuvia nuista ihanuuksista. Suosittelen kokeilemaan riisipaperirullia! Nyt rauhallista sunnuntaipäivää.

6 kommenttia :

 1. Juuri näin! Itse haen blogeista juuri inspiraatiota erityisesti kuvista, joskus esim ihan tuotetiedot kiinnostaa, mutta harvemmin kovin pitkiä kannanottoja edes jaksan/ehdin lukea... sinun blogiisi olen huomannut eksyväni yhä useammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi. Mukava kuulla että ollaan samalla aaltopituuksilla asian suhteen ja vieläkin kivempi homma että olet aikaisemmin lukenut blogiani!

   Poista
 2. Itselläni ei taas mielenkiinto jaksa lukea/seurata sisustusblogeja, joissa vain toivotellaan hyvää viikonloppua ja on kuva perjantaikimpusta. Luen ainoastaan sisustusblogeja ja ne sisustusblogit, joissa on oikeasti sisältöä ja antaa lisäarvoa lukijalle (valokuvien lisäksi) saavat minut palaamaan lukemaan postauksia yhä uudestaan. Mielestäni nuo bloggaajat ovat oikeasti lahjakkaita sisällöntuottajia ja bloggaajia, jotka todella myös panostavat siihen mitä julkaisevat. Nättejä valokuvia voin seurata helpommin Instagramissa ja Pinterestissä. Blogissa mielestäni sisällön tulisi olla monipuolisempaa, mutta tämä on tosiaan vain minun mielipide ja onneksi meitä on moneen lähtöön. Varmasti löytyy oma lukijakunta myös niille, joille kauniit kuvat ja vähempi sisältö riittävät ja hyvä niin :) Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille tasapuolisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi. Olen kanssasi samoilla linjoilla, että ne blogit jotka tosiaan antavat itsestään enemmän lukijoille, mennään siis pintaa hieman syvemmälle ovat tosiaan mielenkiintoisempia. Tämä pinnan alle meneminen ei kuitenkaan ole mielestäni välttämätöntä jos blogi on muuten miellyttävä sisällöltään ja tässä vaiheessa mielenkiinnon vievät siis vain kauniit kuvat. Itse luen juuri näitä mielenkiintoisia, monipuolisia blogeja ja sitten näitä missä teksti on tosiaan tätä hyvän viikonlopun toivottelua ja pelkän kukkakimpun esittelyä, selailen vain kauniit kuvat. Kohta missä kirjoitin ettei blogien sisällön tarvitse olla välttämättä mitään muuta kuin juuri tuo mitä luokituskin lupaa eli vaikkapa tämä "sisustus" niin en siis pidä blogia epäaitona sen takia, jos kirjoittaja on itselleen parhaaksi tavaksi pitää blogia valinnut vain aiheessa pysymisen. Mutta se ei takaa sitä että kyseessä olisi mielenkiintoinen blogi. Postaukseni oli enemmänkin kannanotto näille somen anonyymeille jotka heittävät ihan hirveitä kommentteja joillekkin blogeille kommenttiosioon ja pitävät blogeja epäaitoina jos teksteissä ei kerrota mistään muusta kuin vaikkapa sisustuksesta. :) Mukava että tämä postaus loi keskustelua ylle.

   Poista
 3. Olen pohtinut tätä monesti ja itsestään antamistakin mietin usein, koska on kiva antaa jotain, mutta omat rajat pitää ymmärtää. Kyllä sisustusblogeissa kauneus ja stailausvinkit ovat niitä juttuja, jotka saavat palaamaan yhä uudestaan. Monipuolisuudesta olen monesti omilta lukijoilta kysynyt ja he pitävät siitä, että rönsyilen sisustusasioiden ulkopuolelle. Pitää vaan tehdä niin kuin utsestä tuntuu hyvältä. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi. Näinhän se menee. Minäkin tykkään kun rönsyilet tekstin ohessa välillä johonkin muuhun ohimennen. :)

   Poista

Kiitoksia kommentista :-)